Pasta duo

Troostvoedsel in een handomdraai. Heb je geen zin om lang om in de keuken te staan? Heb je zin in een bordje lekker eten, dat je een goed gevoel geeft? Dit zijn mijn twee favorieten.

Lekker Italiaans duo

Eten koken hoeft niet altijd moeilijk te zijn, voor een lekkere smaak of uit een potje te komen. Deze twee klassiekers uit de Italiaanse keuken, zijn binnen 20 minuten klaar. Ik heb het namelijk over spaghetti met pesto en spaghetti carbonara.

Spaghetti met pesto

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 30 gr Basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 200 gr spaghetti
  • 50 gr pijnboompitten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Breng het water voor de Spaghetti aan de kook. Bak de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze bruin zijn. Doe de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, pijnboompitten, zout en peper met een staafmixer malen tot een homogene massa. Als het water kookt, voeg dan de spaghetti toe en kook tot deze al dente is. Voor je de spaghetti afgiet, bewaar een kopje van het gekookte water. Doe de spaghetti in een schaal en doe er de pesto overheen. Als de pesto niet goed mengt met de spaghetti, doe er dan wat van het kookvocht bij. Roer het geheel goed door en bestrooi met wat overige Parmezaanse kaas.

Tips: Pesto is bruikbaar als tapenade, vulling of spread. Pesto kan ook ingevroren worden. Vers is het een week houdbaar, mits goed afgedekt in de koelkast.

Spaghetti Carbonara

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 1 ei
  • 125 gr pancetta of gerookte spek
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bak de spekjes zonder olie +/- 8 minuten. Breng het water voor de spaghetti aan de kook.  Als het water kookt, voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook al dente. Klop het ei goed, voeg dan de room toe, roer dit door het ei. Voeg de Parmezaanse kaas toe met zout en peper naar smaak. Giet de spaghetti af en doe hem weer terug in de pan. Voeg het roommengsel met de spekjes toe aan de spaghetti, zet het vuur zacht aan en blijf roeren tot het roommengsel licht gestold is. Wacht niet te lang, anders heb je spaghetti omelet met spekjes. Doe het in een schaal en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Opmerking: Let op! Niet opnieuw opwarmen.

                                                                              Eet smakelijk

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin