Lekker voor erbij

Soms heb je het idee dat een maaltijd niet helemaal compleet is, dan zijn bijgerechten een welkome aanvulling. Deze drie bijgerechten werden bij ons thuis vroeger veel gemaakt en met smaak opgegeten.

Appelmoes met stukjes appel

Ingrediënten

  • +/- 1 kg moesappelen (bijv. goudreinetten)
  • +/- 1 dl water
  • +/- 100 gr suiker
  • citroensap en kaneel naar eigen smaak toevoegen

De appelen schillen en in blokjes snijden. Opzetten met het water en op een getemperde warmtebron laten koken tot ze zacht zijn (+/- 10 min.). Het moes op smaak afmaken met de suiker. Desgewenst iets citroensap of kaneel toevoegen. Appelmoes warm of koud opdienen.

Rabarbermoes

Ingrediënten

  • 1,5 kg rabarer
  • 1 dl water
  • (aardappelmeel)
  • +/- 100 gr suiker

De rabarberstelen wassen, naar eigen keus schillen en in stukken snijden. Vlug aan de kook laten komen met het water. Zachtjes laten koken tot ze gaar zijn (+/- 10 min.). Als er teveel kookvocht is, dit afgieten. De rabarber glad roeren, mocht het nodig zijn moet je het binden met aangemengd aardappelmeel en op smaak brengen met suiker.

Zoetzure Komkommer

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • een scheut azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en peper

Verwijder de schil van de komkommer en rasp in dunne plakjes. Voeg de azijn en suiker toe. Roer het goed en dek het af. Zet het in de koelkast en laat het een aantal uren afgedekt erin staan. Haal het vlak voor het eten uit de koelkast, knijp het goed uit en doe het in een kom of schaaltje. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer nogmaals goed. Het is klaar om opgediend te worden. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin